BREZPLAČNO SVETOVANJE NA DOMU

Brezplačna poštnina nad 100€

Košarica

0 0,00 

Volnena odeja – pravilno vzdrževanje

Volnena odeja, ki jo boste kupili, vas bo prevzela tako s svojo toploto kot z udobjem in želeli si boste, da takšna ostane čim dlje. Zato je pomembno, da poznate prave načine, kako svojo odejo ohraniti v najboljšem stanju.

Pomembno

Volna je naravni material, zato čiščenje volnene odeje zahteva nekaj več pozornosti kot ostali materiali, ki jih lahko redno peremo in sušimo. Veliko previdnosti svetujemo  predvsem pri čiščenju umazane volnene odeje. Tkanina se lahko zvije ali postane polstena in ne bo nikoli več enaka. V primeru, da med čiščenjem odeje naletite na težave oziroma niste prepričani, kako se čiščenja lotiti, nam pišite na info@ekozen.si ali nas pokličite na telefonsko številko 040 233 544. Z veseljem vam bomo pomagali, da vaši odeji povrnete prvotno obliko in kakovost.

 

Kako se volnena odeja čisti

Volnena odeja ne zahteva pogostega čiščenja. Ker je občutljiva, svojo odejo operite ali natančno očistite le, če je vidno umazana ali ima neprijeten vonj. Eden najboljših načinov, da odejo ohranite svežo in čisto je, da jih občasno dobro otresite in nato za nekaj ur obesite na prostem in prezračite. Odejo lahko na prostem obesite tudi v megli. V zimskem času jo lahko očistite tudi na sveže zapadlem snegu.

 

Volnena odeja in čiščenje s snegom

Ljudje že od nekdaj čistimo volno s snegom. Za najboljše rezultate odejo očistite na sveže zapadlem pršiču, torej na suhem in drobnem snegu. Moker in težek sneg odejo preveč razmoči. Odejo najprej dobro pretresite, da odstranite prah ali umazanijo. Odejo nato za pol ure obesite na zraku in jo nato položite na sneg. Odejo v celoti pokrijte s snegom, pri tem je najbolje, da si pomagajte z metlo, s katero nanesete pršič na odejo. Po 15 minutah odejo obrnite, jo znova prekrijte s snegom in počakajte še 15 minut. Po tem vam preostane samo še zadnji korak –  odejo dobro stresite in jo za pol ure obesite, da sneg “izpari”. Odeja bo kot nova.

 

Volnena odeja in sonce

Za volneno odejo ni priporočljivo, da je izpostavljena soncu. Sonce lahko namreč vpliva na mehkobo odeje, prav tako lahko zbledi barva odeje. 

 

Volnena odeja in sušilni stroj

Volna in sušilni stroj nista prijatelja, zato volnene odeje ne sušite v sušilnem stroju, saj lahko stroj zdrobi vlakna in skrči odejo.

 

Volnena odeja in madeži

V primeru, da se na vaši volneni odeji pojavi madež, svetujemo, da ga nežno očistite s hladno vodo in blagim detergentom. Vsekakor pa iz higienskih razlogov priporočamo uporabo posteljnine, kot je npr. bombažna prevleka.

 

Volnena odeja in hramba

Volneno odejo je najbolje hraniti na polici v temnem in hladnem prostoru.

    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino