NARAVNO OKOLJE ZA SPANJE – NAŠA TOP PONUDBA!

Brezplačna poštnina nad 200€

Košarica

0 0,00 

PRAVILNO VZDRŽEVANJE VOLNENE ODEJE

Volnena odeja, ki jo boste kupili, vas bo prevzela tako s svojo toploto kot z udobjem in želeli si boste, da takšna ostane čim dlje. Zato je pomembno, da poznate prave načine, kako svojo odejo ohraniti v najboljšem stanju. 

Kako se volnena odeja čisti

Eden najboljših načinov, da odejo ohranite svežo in čisto je, da jo občasno dobro otresete in prezračite. Zračiti jo je najbolje v jutranjih urah, stran od neposredne sončne svetlobe. Odejo je priporočljivo obesiti tudi v megli. V zimskem času jo lahko očistite na sveže zapadlem snegu. Vsekakor pa iz higienskih razlogov priporočamo uporabo posteljnine, kot je npr. 100% bombažna prevleka, ki jo bo ščitila predvsem pred madeži.

Volnena odeja in čiščenje s snegom

Ljudje že od nekdaj čistimo volno s snegom. Za najboljše rezultate odejo očistite na sveže zapadlem suhem snegu. Odejo najprej dobro pretresite, da odstranite prah ali umazanijo. Odejo nato za pol ure obesite na zraku in jo nato položite na sneg. Po tem vam preostane samo še zadnji korak –  odejo dobro stresite in jo obesite v toplem prostoru. Odeja bo kot nova.

Volnena odeja in sonce

Volnene odeje ne izpostavljajte soncu. Izpostavljanje soncu lahko povzroči izsušenje,  grobost materiala in bledenje.  

Volnena odeja in sušilni stroj

Volnene odeje ne sušimo v sušilnem stroju. 

Volnena odeja in madeži

V primeru, da je na vaši volneni odeji madež, svetujemo, da ga nežno očistite z mlačno vodo in blagim detergentom za volno. Ne drgnite. Na koncu popivnajte z mehko krpo. 

Volnena odeja in hramba

Volneno odejo je najbolje hraniti na polici v temnem in hladnem prostoru.

 

    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino