NARAVNO OKOLJE ZA SPANJE – NAŠA TOP PONUDBA!

Brezplačna poštnina nad 200€

Brezplačno svetovanje:
040 233 544

Košarica

0 0,00 

Bodite pozorni ali so vaši izdelki iz naravne volne ali superwash volne!

Pri nakupu volnenih izdelkov bodite pozorni ali kupujete resnično izdelke iz NARAVNE volne ali SUPERWASH volno!

Postopek superwash je obdelava volne v kopeli s klorovo kislino, ki odstrani luske na vlaknu, in napolni s polimerom, smolo ali silikonom, da vlakno zgladi. To je v bistvu zaščitni premaz za prejo, ki preprečuje polstenje in krčenje volne med pranjem.

Čeprav je nega volne superwash enostavnejša in so barve navadno svetlejše, preja pa bolj gladka, obstajajo slabosti povezane s prejo superwash. Predvsem pa se moramo zavedati, da taka volna ni več 100% naravna volna in, da izgubi precej svojih blagodejnih lastnosti, ki jih volna ima za naše zdravje in udobje.

Ne vpija vlage! – Čeprav se to morda ne zdi težava, lahko naravna volna zadrži 30 % svoje teže v vodi in je še vedno na otip suha ter ohrani velik del svoje izolacijske vrednosti. Polimerna prevleka zatesni volnena vlakna in preprečuje vpijanje vlage. S tem podre zmožnost vpijanja naše telesne vlage in ustvarjanja naravne mikroklime!

Ni tako topla! – volna Superwash ni tako topla kot naravna volna, saj ji postopek odstrani luske in se vlakna ne zaklepajo ter ustvarjajo drobnih zračnih žepkov, kar poveča izolacijsko vrednost.

Vlakno postane gorljivo! – polimerna prevleka onemogoči naravno zaviranje gorenja volne in je lahko celo bolj vnetljiva. Zaradi visoke vsebnosti vode in dušika je volna naravno negorljiva in ima veliko višji prag vžiga kot mnoga druga vlakna. Volna se ne stopi, se ne oprime kože, kar bi povzročilo opekline in proizvaja manj škodljivih hlapov, ki lahko povzročijo smrt v požarnih situacijah.

Tveganja za okolje! – potrebne so nevarne kemikalije in velike količine vode. Odpadna voda, ki zapušča proizvodni obrat, pa je lahko onesnažena.

    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino