BREZPLAČNO SVETOVANJE NA DOMU

Brezplačna poštnina nad 100€

Košarica

0 0,00 

Bolečine v vratu vam lahko povzroča tudi neprimeren vzglavnik

Če začnemo dan z bolečinami v vratu, ki so posledica nepravilnega položaja med spanjem, to zagotovo ne bo dober dan. Najlepše je, če se prebudimo spočiti in brez bolečin, saj lahko tako s polno energijo stopimo v novo jutro. Bolečine v vratu pogosto povzroča neprimeren vzglavnik, ki je lahko premehak, pretrd ali pa se ne prilega našemu vratu. Zato je pomembno izbrati kvalitetni vzglavnik, ki bo poskrbel za pravo lego vratu in udobje skozi vso noč. Ni nenavadno, da je ena izmed najbolj pomembnih stvari pri urenjanju spalnice, prav izbira pravega vzglavnika.

O tem, kako izbrati pravi vzglavnik, se ukvarjajo strokovnjaki različnih ved, med njimi tudi kiropraktiki.
“Vrsta vzglavnika, ki ga izberete, in način spanja na njem močno vplivata na to, kako spočiti se boste počutili, ko se zjutraj zbudite,”
poudarja ameriški kiropraktik Andrew Bang.

Izbira pravega vzglavnika, odprava nekaterih neprimernih spalnih navad in prava namestitev so ključni dejavniki, ki vam lahko pomagajo do najboljšega počitka in s tem do dobrega počutja.

Kako izbrati najboljši vzglavnik in ga tudi pravilno uporabljati?

»Najpogostejša napaka, ki jo ljudje naredijo je ta, da izberejo vzglavnik, ki upogne vrat naprej ali na eno stran,« je prepričan dr. Bang.

Na začetku se lahko počutite udobno, toda ko spite več ur in vaš vrat ni pravilno podprt, se lahko med spanjem pojavijo različne težave z vratom, ki se jih boste morda zavedli šele, ko bo že prepozno. Če nimate pravilnega vzglavnika, se vam lahko pojavijo dolgotrajni glavoboli, bolečine v vratu, celo otrplost rok.

Vzglavnik z mešanico Lateksa in pire je prava izbira

Ključno vprašanje, ki se pojavlja številnim ljudem z bolečinami v vratu je: katere materiale za vzglavnik torej izbrati? Ena najboljših izbir je zagotovo kombinacija lateksovih kosmičev in pirinih luščin. Vzglavnik iz naravnih materialov bo za vas najboljši, saj se anatomsko prilega vratnemu delu telesa. To naravno polnilo, ki diha ima dolgo življenjsko dobo in nevtralizira negativna sevanja.

Naravni lateks vašemu vratu nudi podporo, ne da bi vas pri tem segreval. “Ljudje se morda ne zavedajo, da jim ponoči postane vroče, kar lahko povzroči nemiren spanec. Če spite v hladnejšem okolju, spite globlje,” še poudarja dr. Bang. Lateks je naravno organska snov pridobljena iz dreves kavčukovca. V deblo drevesa zarežejo v skorjo iz katere se izcedi mlečno bel sok “LATEKS”. Sok gre naprej v predelavo kjer iz njega nastane čisti lateks idealen za vzglavnike.

Po drugi strani pirine luščine vsebujejo kremenčevo kislino, ki učinkuje na telo podobno kot zdravilna glina, skupaj z lateksom pa predstavlja eno najboljših kombinacij, s katero lahko napolnimo svoj vzglavnik.

Ekozen volneni izdelki

 

V ta namen smo pri podjetju Ekozen izdelali edinstven vzglavnik z zmesjo lateksovih kosmičev in pire, ki bo vašemu vratu nudil maksimalno oporo, hkrati pa skrbel za uravnavanje temperature. Vzglavnik vam mogoča, da sami regulirate višino in trdoto tako, da z zadrgo na prevleki dodajate ali odvzemate količino polnila. Za maksimalni učinek je tu še prevleka iz volne, ki je zaradi svojih naravnih lastnosti idealna za uravnavanje toplote in vlage (pozimi greje, poleti hladi). Vzglavniki so trajnostni in biološki razgradljivi, njihova uporaba pa preprečuje bolečine v vratu, nespečnosti in migrene.

Naj bolečine v vratu postanejo preteklost

Kvaliteten in prijeten spanec je zelo pomemben za našo vitalnost, dobro počutje in zdravje. Če se zbudimo z bolečim vratom, nas pogosto te bolečine spremljajo skozi cel dan, posledično pa je naše počutje slabše, s tem pa je nižja tudi naša energija. Kvaliteten vzglavnik je tako ena bistvenih sestavin dobrega spanca, po katerem se boste v nov dan zbudili spočiti in brez bolečin.

    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino